ABD’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “tahıl” teşekkürü

ABD, tahıl krizini çözen anlaşma için Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

featured

Tahıl koridoru anlaşması sebebiyle ABD’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan, Ukrayna’dan tahıl ve gıda maddelerinin güvenli sevk edilmesini sağlayacak anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Tahıl koridoru için imzalar atıldı! Dolmabahçe’den dünyaya müjde…

“DİPLOMATİK LİDERLİKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamada bulunan Kirby, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi”nin imzalanmasıyla ilgili konuştu.

Kirby, “ABD, bu adımı memnuniyetle karşılıyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu anlaşmanın yapılmasındaki diplomatik liderliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bakan Hulusi Akar, tahıl sevkiyatının nasıl gerçekleşeceğini açıkladı!

“BU ZOR BİR ÇALIŞMANIN SONUCU”

Anlaşmanın başarıyla uygulanmasının Rusya’nın anlaşmaya uymasıyla mümkün olabileceğini belirten Kirby, anlaşmanın uygulanmasını yakından izleyeceklerini söyledi.

Kirby, aynı zamanda Ukrayna’dan çıkarılan tahıl ve gıda maddelerinin Türkiye üzerinden tekrar satışa çıkarılacağına işaret ederek, “Bu zor bir çalışmanın sonucudur ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres’e burada liderlik ettikleri için minnettarız. Bu olumlu bir işaret.” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir