ABD’de Payton Gendron’un Buffalo’da yaptığı ırkçı saldırının manifestosu! Saldırı anında canlı yayın açmış

Dün, ABD'nin Buffalo şehrinde meydana gelen ırkçı saldırı tüm dünyada şoke etkisi yarattı. Siyahi nefretine sahip 18 yaşındaki Payton Gendron, elinde bir silahla girdiği süpermarketteki insanları vurdu. Saldırının ardından 10 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Ayrıca Gendron'un aylar önce yayımladığı sözde manifestosu ortaya çıktı. Saldırıyı kalem kalem planlayan Gendron'un kendisini tanımladığı sıfatlar da ayrıca dikkat çekti.

featured

ABD’nin New York eyaletinin Buffalo kentinde süpermarkete düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirdi. Korkunç eylemi sırasında canlı yayın açan saldırganın Payton Gendron olduğu ifade edildi.

Yaşanan korkunç olay tüm dünyayı dehşete düşürürken, Gendron’un sözde manifestosu ortaya çıktı. CNN’de yer alan haberde sözde manifestoda beyaz nüfusun ‘azalan boyutuna’ dikkat çekildiği söylendi.

Gendron’un manifestoda bir süredir cephane satın aldığını ancak ocak ayında kadar saldırıyı planlama konusunda ciddi olmadığını söylediği ifade edildi.

Aynı zamanda beyaz nufüsün küçülen boyuta karşı bir algısının olduğunu söyleyen Gendron, beyaz insanların etknik ve kültürel olduğundan da bahsetmiş.

Belgenin devamı ise soru-cevap şeklinde ilerlemiş. Aynı zamanda Gendron’un kendisini faşit, bir beyaz üstünlükçü ve Yahudi aleyhtarı olarak tanımladığı da söylendi.

Dün yaşanan olayda 18 yaşındaki Payton Gendron, bir süpermarkete elinde silahla girerek herkese ateş etmişti. Saldırı nedeniyle 10 kişi yaşamını yitirirken 3 kişi ise yaralandı.

Ölenler arasında marketin güvenlik görevlisinin de olduğu belirtdildi. Saldırgana müdahale edenler arasında bir emekli polisin de olduğu öğrenildi.

Yetkililer, saldırganın hedef aldığı 13 kişiden 11’inin siyahi olduğunu söyledi. Gendorn ise birinci derece cinayet suçlamasını reddetti.

Saldırganın sosyal medya platformu Twitch’te saldırı anının canlı yayınını açması ise büyük bir olay oldu. Uluslararası alanda pek çok mecra Twitch’i saldırı görüntülerini hemen durdurmadığı için suçluyor.

ABD’nin Buffalo kentinde silahlı saldırı! 10 kişi öldü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir