ABD Başkanı Joe Biden’dan Putin’e sert suçlama! Kremlin’in yanıtı gecikmedi!

Ukrayna için verdikleri destek paketinin ayrıntılarını açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "savaş suçlusu" nitelemesinde bulundu. Kremlin, Biden'ın bu açıklamasına sert tepki gösterdi.

featured

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna lideri Zelenski’nin Kongre üyelerine seslenmesinin ardından Beyaz Saray’da önemli açıklamalar yaptı. Ukrayna’da güçlü bir destek paketi açıklayan Biden, sonrasında ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik “O bir savaş suçlusu” ithamında bulundu. Kremlin’den Biden’ın sözlerine yanıt gecikmedi. Sözcü Peskov, Biden’ın söyleminin “kabul ve affedilemez olduğunu” söyledi.

ABD lideri Biden, Ukrayna’ya destek paketini açıkladı. Biden, “Zelenski’nin konuşmasını dinledim. Çok ikna edici konuştu. Kendisi hatırı sayılır güç gösteren bir halk adına konuşuyor. Putin doğum hastanelerini, merkezleri, okulları vuruyor.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden şunları söyledi:

“Dün Rus güçlerinin yüzlerce doktor ve hastaları rehin aldığını duydum. Mariupol’deki hastanede. Bunların hepsi suçtur. Kararlıyız, Putin çok ağır bir bedel ödeyecek. Putin’in ekonomisinin belini kırıyoruz. Tüm NATO ve AB arkamızda. Ukrayna’nın Putin için bir zafer olmamasını sağlamak.”

“RADAR SİSTEMLERİNİ GÖNDERDİK”

“Desteğimize bu savaş başlamadan başladık. Tatbikatlar yaptık Ukrayna sınırında. Putin’in işgal tehdidini çok ciddiye aldık. Ukrayna’ya 650 milyon dolarlık askeri destek verdik. Böylece işgal başladığında ellerinde ihtiyaçları olan her türlü silah vardı. Savaş başladığında 350 milyon dolarlık ek destek sağladık. Yüzlerce tanksavar gönderildi. Radar sistemlerini gönderdik. Taktiksel teçhizat verdik. Analiz kapasitelerini sağladık. Bunların hepsi Rus güçlerine büyük bir hasar vermesini sağladık.”

UKRAYNA’YA YENİ DESTEK PAKETİ

“Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık yeni güvenlik desteği vereceğiz. Pakette 800 uçaksavar ve 9 bin tanksavar da olacak. Top mermileri ve 20 milyon mühimmat sağlayacağız. Bunların içinde İHA’lar da SİHA’lar da olacak. Böylece en son teknoloji sistemlerimizi Ukrayna’ya göndermeye hazır olduğumuzu kanıtlamış olacağız. Bu bir otokratın açlığı ile insanların özgür olma isteğinin karşı karşıya gelme isteğidir. Amerika özgürlüğün yanındadır. Her zaman da öyle olacaktır. Tanrı ülkesini savunan Ukraynalıları korusun.”

Beyaz Saray’da basın mensuplarına konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için, “O bir savaş suçlusu” ifadesini kullandı.

KREMLİN’DEN YANIT GECİKMEDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD Başkanı Biden’ın Putin hakkında söylediği “O bir savaş suçlusu” sözlerini yanıtladı. Peskov, Biden’ın suçlamasına ilişkin “kabul ve affedilemez bir söylem” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir