ABD’den Ortadoğu’yu karıştıracak iddia: ‘İran, Suudi Arabistan ve Irak’a saldıracak’

ABD'nin popüler gazetesi Wall Street Journal'de yer alan haberde yeni bir savaşın kısa süre sonra başlayabileceği yazıldı. Haberde İran'ın yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak'a saldıracağı ifade edilirken ABD'nin Suudi Arabistan'a yardım konusunda teyakkuzda olduğuna yer verildi.

featured

ABD‘nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal İran’ın yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak’a saldırı hazırlığında olabileceği istihbaratı nedeniyle Suudi Arabistan ve ABD’nin alarm durumuna geçtiğini öne sürdü.

YAKIN ZAMANDA SALDIRACAKLAR

Gazeteye konuşan ABD’li ve Suudi yetkililer, İran’ın, dikkati ülke içindeki protestolardan başka bir yere çekmek için Suudi Arabistan ve Irak’ın Erbil kentindeki bazı hedeflere yakın zamanda saldırı düzenleyebileceğini duyurdu.

ABD TEYAKKUZA GEÇTİ

Suudi Arabistan’ın bu istihbaratı ABD’li yetkililerle paylaştığına işaret edilen haberde, söz konusu iki ülke ve başka bazı ülkelerin ordularını teyakkuza geçirdiği bilgisi verildi.

SAVUNMAK İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden bir yetkili de iddialardan duyulan endişeyi dile getirdi.

“Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat kanalları üzerinden sürekli temas halindeyiz. Çıkarlarımızı ve bölgedeki ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekte tereddüt etmeyiz” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir