A Milli Erkek Basketbol Takımı Ergin Ataman’a emanet!

Anadolu Efes ile Turkish Airlines EuroLeague kupasını kaldıran deneyimli koç Ergin Ataman, resmen Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın yeni başantrenörlüğüne getirildi.

featured

Ergin Ataman, “Çok büyük heyecan duyuyorum. Süreç çok hızlı gelişti. 1 hafta önce Orhun Ene görevden ayrıldı, Hidayet Türkoğlu görüştü. İlk aday olarak beni düşündüklerini belirtti. Şartlarımı sordu. Tek bir şey söyledim, milli takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz.” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli koç, “Tüm insanlarımıza ‘Bu benim takımım!’ dedirtecek bir kadro kurmak istiyoruz. NBA’de, Euroleague’de çok önemli oyuncularımız var. Dünyada ülkemizi temsil etmek çok önemli ama bayrağımızı teslim etmek de bizim için çok büyük bir sorumluluk.” ifadelerini kullandı.

Ataman, “Bizlerin görevi Ayyıldızlı Bayrağı temsil etmek, cephedeki askerlerimizi, polislerimizi, halkımızı memnun etmektir. Ben iddialı bir insanım. İddiamı ortaya koyarım. Herkese şunu söylüyorum. Biz Avrupa, Dünya şampiyonalarında, Olimpiyatlar’da madalya almak için buradayız.” dedi.

”ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

Turnuvalarda hedefi en üst noktaya koyacaklarını belirten Ataman, “Hedefimiz eylül ayındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası. Mütevazı oldum, madalya dedim ama şampiyon olmak istiyoruz. Bu takım bu oyunculardan oluşuyorsa ve başında Ergin Ataman varsa hedef Avrupa şampiyonluğudur. Bu kadro buna layık. Hedef büyük ama kadro da büyük!” şeklinde konuştu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir