A Haber, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı

featured

A Haber televizyonu, Gece Ajansı adlı programda Çin’de evinde ölü bulunan İsrail Büyükelçisinin haberiyle ilgili bilgi almak için Anadolu Ajansı editörü Turgut Alp Boyraz’a bağlandı. Televizyon Kudüs’te bulunan Boyraz’ın bulunduğu yeri “Kudüs/İsrail” olarak gösterdi.
İslamiyet, Musevilik ve Hıristiyanlığın kutsal kabul ettiği Kudüs kenti, Filistin’in işgal altında olan toprağı olarak biliniyor. ABD İsrail tarafından işgal edilen Kudüs’ün İsrail’e ait olduğunu kabul etti ve bu kabul büyük tartışmalara neden oldu. Bu karara en sert tepki de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti.
Zamanında “Kudüs kırmızı çizgimizdir” açıklaması yapan Erdoğan, “Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.

‘BU VAHİM HATA KANALA AİTTİR’

Anadolu Ajansı Editörü Turgut Alp Boyraz, sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklama yaptı. Boyraz, yapılan hatadan ötürü A Haber’i sorumlu tutarak ekranda yazan yazıdan haberdar olmadığını söyledi. İşte Boyraz’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama:

“Her ne kadar ilgili kanalın hatası olsa da ekranda ben de olduğum için bu notu paylaşma ihtiyacı hissettim: Hemen her gün bir çok kanala bağlanarak yayın yapıyorum, bu yayınlar Skype üzerinden olduğu için o esnada tv ekranında ne yazdığını da göremiyorum.

Dolayısıyla yapılan bu vahim hata ilgili kanala aittir. Çalıştığım kurum ve şahsımla bir ilgisi yoktur. Saygılarımla.”

A Haber’den ise yayınla alakalı bir özür gelmedi.

ÖNCEKİ BAĞLANTIDA ‘İSRAİL’ DENİLMEDİ

Turgut Alp Boyraz’ın A Haber yayınına gün içinde daha önce de bağlandığı ve o bağlantı sırasında “Anadolu Ajansı Ortadoğu Temsilcisi” olarak tanıtıldığı görüldü. Bu yayında saatler sonra neden İsrail ifadesinin ekrana geldiği merak konusu oldu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir