6’lı masada adaylık kaosu devam ederken Kılıçdaroğlu ABD’ye gidiyor! İcazet mi alacak?

Kılıçdaroğlu, ABD'ye gidecek. CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, 9-13 Ekim tarihlerinde yapılacak ziyaretin 'ABD'li iktidar sahipleri ve bakanlarla' olmayacağını iddia etti. Ziyarete ilişkin bilgi veren diğer gazeteciler ise, CHP liderinin Biden yönetimi ile görüşeceğini ileri sürdü. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu'nun ABD ile kirli pazarlığını anlatmıştı. Kılıçdaroğlu'nun Washington yönetimi tarafından göreve getirildiğinin altını çizen Ateş, "ABD, Kılıçdaroğlu'ndan istediği tavizleri kopartabileceğini düşünüyor" ifadelerini kullanmıştı. ABD ile ilgili açıklamalarıyla sürekli gündeme gelen Kılıçdaroğlu, "ABD'nin desteklediği teröristler bize saldırmaz." çıkışında bile bulunmuştu. Otoriteler, altılı masada yaşanan adaylık kaosunun, söz konusu 'icazet' ziyareti ile daha da alevleneceğinin altını çiziyor.

featured

CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu‘nun gelecek ay ABD’ye ziyaret gerçekleştireceğini öne sürdü.

CHP liderinin kendisine özel demeç verdiğini belirten Saymaz, “Muhalif bir parti olduklarını, ABD’de iktidar sahipleri ve bakanlarla değil, ‘Daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler ve bu uğurda mücadele veren siyasi isimlerle’ görüşeceğini söyledi.” ifadelerini kullandı.

Twitter’da konuya ilişkin paylaşım yapan diğer gazeteciler ise, Kılıçdaroğlu’nun; ABD Dışişleri, Büyükelçilik, Dünya Bankası, Türk öğrenciler ve iş insanları, düşünce kuruluşları ve Washington Post ile görüşeceğini öne sürdü.

MANİDAR ZAMANLAMA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD temasları sonrasında gerçekleşecek ziyaret her yönüyle ilginç detaylar barındırıyor.

İsmail Saymaz’ın, “Kılıçdaroğlu, ABD’de iktidar sahipleri ile görüşme yapmayacak” vurgusu, Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in açıklamalarını akıllara getirdi.

YILMAZ ATEŞ’İN ABD İDDİALARI: “ABD KILIÇDAROĞLU’NDAN TAVİZ KOPARTABİLİR”

Ateş, mayıs ayında A Haber’de katıldığı canlı yayında, Kılıçdaroğlu’nun ABD ile kirli bir pazarlık içinde olduğunu anlatmıştı.

CHP liderinin, Washington yönetimi tarafından göreve getirildiğinin altını çizen Ateş, “ABD, Kılıçdaroğlu’ndan istediği tavizleri kopartabileceğini düşünüyor” demişti. Ateş, ABD’nin kendisiyle de temas kurduğunu açıklamış ve gerekirse belgeleriyle kamuoyuna açıklayabileceğinin altını çizmişti.

BIDEN’IN MUHALEFETİ DESTEKLEME AÇIKLAMASI

Türkiye’de Erdoğan’a karşı muhalefeti açıkça desteklediğini belirten ABD Başkanı Joe Biden, başkan adayı olduğu dönemde, ”Erdoğan’a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD’YE TOZ KONDURMUYOR: ‘EĞİTTİKLERİ TERÖRİSTLER BİZE SALDIRMAZ’ SKANDALI

Sözde müttefik ABD’nin Suriye’nin kuzeyi başta olmak üzere birçok bölgede terör örgütü PKK’lı teröristlere verdiği eğitimlere de arka çıkan Kılıçdaroğlu, “ABD’nin desteklediği teröristler bize saldırmaz.” çıkışında bile bulunmuştu.

BIDEN SEÇİLİR SEÇİLMEZ TEBRİK TWEET’İ ATMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin 46. başkanı seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i sonuçlar açıklanır açıklanmaz tebrik etmişti.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından 7 Kasım saat 23.03’te yaptığı Türkçe ve İngilizce paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim. Türkiye-ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim.” demişti.

CHP liderinin Türkiye’den ilk tebrik mesajını atan kişi olması, o gün bir hayli tartışmalara neden olmuştu.

ADAYLIK KAOSU DEVAM EDERKEN YENİ TARTIŞMA: “İCAZET”

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin dışarıdan destek verdiği altılı masada, son günlerde ‘adaylık’ tartışmaları yaşanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına açıkça karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı işaret etmişti.

İttifakın gizli ayağı HDP, iki isme de karşı çıkarak Kılıçdaroğlu’na yeşil ışık yakmıştı.

Adaylık tartışmalarının ayyuka çıktığı bu dönemde, Kılıçdaroğlu’nun yapacağı ‘icazet’ ziyaretinin yeni tartışmaları alevlendirmesi de olağan…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir