İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı! 6’lı masa bildirisini düzelten büyükelçi ortaya çıktı

Bakan Soylu’nun geçtiğimiz haftalarda Kılıçdaroğlu’na sorduğu, ‘’6’lı masa metnini hangi büyükelçi düzeltti?’’ sorusunun cevabı buldu. 6’lı masa bildirisini düzelten büyükelçinin kim olduğu öğrenildi.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı masanın bildirisini bir büyükelçiye düzelttirdiğini açıklamıştı. Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu bugünkü köşesinde o büyükelçiyi açıkladı.

Millet İttifakı bileşenlerinin Türkiye’deki yabancı büyükelçiliklerle kurduğu ilişki son günlerde çok tartışılmaya başladı.

İmamoğlu’nun İngiliz ve ABD elçileriyle, Akşener’in ABD büyükelçisiyle kurduğu sıkı temasın ardından Kılıçdaroğlu’nun da Almanya büyükelçisiyle sıkı bir temas kurduğu ortaya çıktı.

Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu bügünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı masa bildirisini düzelttirmek için Alman büyükelçiye gönderdiğini iddia etti.

Likoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

“Diyeceksiniz ki, “Niye bu kadar çok Almanya hatırlatması yapıyorsun?”

Niyesi şu: Kılıçdaroğlu, 6’lı masa bildirisini Alman Büyükelçisi’ne kontrol ettirdi. “Ne var bunda… Kılıçdaroğlu başından beri Almanlarla iş tutuyor, bildiriyi Alman Büyükelçisi’ne kontrol ettirmesi çok mu garip?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, bu konuda da haklısınız. Lakin işin başka bir boyutu var.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile yanıp tutuşan Ekrem İmamoğlu, gelecek tepkileri umursamadan kar küreme aracı eskortluğunda kiminle ‘yemek’ buluşmasına gitti? İngiltere Büyükelçisi’ne. Şimdi dikkat: Türkiye’de iktidarın değişmesini hem ABD, hem de İngiltere istiyor. AB adına da Almanya istiyor.

Erdoğan karşıtlığında hemfikirler, ancak aday konusunda hemfikir değiller. İngiltere malum Brexit ile AB’den ayrıldı. Yeni bir arayışta. Dolayısıyla kendine yoldaşlık yapacak aday peşinde. Almanya, AB’yi ayakta tutmak istiyor ve kendine candaş aday istiyor. ABD ise her zamanki politikasıyla her yere oynuyor.”

“YOLUN AÇIK OLSUN İBRAHİM ABİ”

Likoğlu, geçen günlerde Pakistan meselesinde aldığı tavırdan dolayı yazılarının sonlandırıldığı iddia edilen İbrahim Karagül için de şunları yazdı:

“2013’ün Kasım ayı ortasıydı, AA Samsun Bölge Müdürlüğü’nden çıktım Çiftlik Caddesi’nde birkaç adım attım, telefonum çaldı. Arayan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’dü. “Kavga büyük, mücadele etmek lazım; ne işin var oralarda, gel birlikte çalışalım” dedi. Henüz 17-25 Aralık olmamıştı ama Fetullahçı hainler, çirkin yüzlerini göstermeye başlamışlardı. “Tamam” dedim, yıl sonu itibariyle AA Bölge Müdürlüğü’nden ayrılıp Yeni Şafak’ın Ankara Temsilciliği’ne gitmeye karar verdim.

Yeni Şafak, İbrahim Karagül yönetiminde çok büyük mücadeleler verdi. Gezi’den 17-25 Aralık’a, 15 Temmuz’dan 2018 finansal terör saldırılarına kadar. Bu süreçte herkesin elinden tutup destek oldu İbrahim abi. Sürpriz bir şekilde genel yayın yönetmenliğinden ayrılınca bu kez halefi oldum. Hiç desteğini eksik etmedi.

Şimdi de sürpriz bir şekilde, “Artık yazmayacağım” dedi. Yine desteğini esirgemeyeceğini biliyorum.

Yolun açık olsun İbrahim abi…”

CHP’DEN YANIT: ALÇAKÇA BİR İFTİRA

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı masa bildirisini Almanya Büyükelçisine düzelttirdiği iddia edildi. Bu iddiaya ilişkin açıklamanız nedir?” sorusuna “Bu tamamen yalan, alçakça bir iftira. Namertlik. Bu haberi yayınlayan gazeteyi tekzip edeceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davası açacağız. Artık bu zırvaların hesabını mahkemede verirler.” cevabını verdi.

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ

Söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirten Almanya Büyükelçiliği yetkilileri iddianın asılsız olduğunu dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci defa sordu: 6’lı masa metnini hangi büyükelçi düzeltti?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir