Bazı Suriyelilerin kullandığı ‘515 kodu’, Çanakkale’de savaşan o aşiretin tümen numarası çıktı! Aşiret liderinden kritik uyarı…

Adana sokaklarında ellerinde sopa ve döner bıçaklarıyla yürüyen Suriyeliler tepki çekmişti. Olay sonrası şahıslar sınır dışı edilirken Haşimi aşiretinden de dikkat çeken bir açıklama geldi.

featured

Adana’da, kendilerini “515 Haşimi” olarak tanıtan Suriyeliler döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüdüğü görüntüler infial yaratmıştı. Şahıslardan kimliği belirlenen 20’si gözaltına alındı ve sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

515 KODU NE ANLAMA GELİYOR?

Yaşanan bu olay sonrası “515 Haşimi nedir?”, “Haşimiler kimler?” gibi sorulara da cevap aranmaya başlanırken, Haşim aşiretinden konuya ilişkin yazılı bir açıklama geldi. Tüm Türkiye’de tepki çeken olayı kınadıklarını belirten yazıda “Bu fitnede yer alan kim olursa olsun kabilelerimiz tarafından dışlanacaktır” ifadeleri de dikkat çekti.

BAGGARA AŞİRETİNDEN AÇIKLAMA

515 Haşimiler ile ilgili Baggara aşireti lideri Beni Haşim, yaptığı açıklamada “515 kodu Osmanlı Devleti zamanında Çanakkale Savaşı’nda Osmanlı’nın yanında savaşan kabilelere verilmiş tümen kodudur.” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama: 

haşimi haşimi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir