Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? 40 bin sağlık personeli atama takvimi belli oldu!

featured

Hafta başında yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alınacağını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Bu vesileyle Sağlık Bakanlığımıza 40 bin yeni sağlık personeli alınacağını milletimizle paylaşmak istiyorum. Salgını ülkemizin gündemden tamamen çıkartana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Kapanma dönemlerinde verdiğimiz kapsamlı ve yerinde desteklerle ekonomik faaliyet yürüten aktörlerin ve vatandaşlarımızın telafi edilemez sorunlar yaşamalarının önüne geçtik.”

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yeni sağlık çalışanı arkadaşlarımızın atama kararı alındı. 40.000 arkadaşımız, nitelikli eğitimleri ve sorumluluk duygularıyla halkımızın hizmetinde olacak. Şimdiden, aramıza hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

40 BİN PERSONEL ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı’nın “2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Başvurular 16 Kasım’da sona erecek

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama başvuruları yarın başlıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.

16 Kasım’da sona erecek başvuruların değerlendirme sonuçları 24 Kasım’da bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

Kura çekimi ise 2 Aralık’ta yapılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir