AK Parti’nin yıllar önce çözdüğü ‘başörtüsü’ sorunuyla ilgili CHP yasa teklifi verdi!

AK Parti'nin yıllar önce çözdüğü 'başörtüsü' sorunuyla ilgili CHP yasa teklifi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılarının üzerine konmayı amaçlayan teklif detayları belli oldu...

featured

Ak Partinin yıllar önce çözdüğü başörtüsü sorunu ile ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yasa teklifinde bulundu. Kılıçtaroğlu’nun kıyafetle ilgili kanun teklifinin ayrıntıları belli oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başörtüsünü istismar etmek için yeni bir yasa planlamasında ilk adımını attı. Bu sorun yıllar önce halledilmesine rağmen henüz adım atma gayretinde bulunan Kılıçdaroğlu’nun sözde teklifinin fayda vereceği tartışılır konumda.

AK Parti’nin kılık kıyafet sorununu kökten halletmiş, başörtüsü yasaklarına son vermiş olduğu gerçeği ile yüzleşemeyip bu başarıların üzerine konma girişiminde bulunan CHP, bu yasa için fazlasıyla geç kalmış durumda.

Diğer yandan, Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Söz konusu teklif 3 maddeden oluşuyor.

– Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

– Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

– Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Devlet Bahçeli’den sert tepki: ‘Ey Kılıçdaroğlu hiç uyanmadın mı? Başörtüsü için yeni karara gerek yok!’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir