Eurodaki düşüş sürüyor, dolar yeniden yükseliyor! 28 Eylül dolar, Euro ve sterlin fiyatları

Dolar, dün ara verdiği yükselişini bugün sürdürüyor. Kur bugün 18.48 liradan başlarken, düşüşünü devam ettiren Euro/TL da 17.65 liradan başladı. Bugün piyasalarda önemli veri bulunmazken, dolar izlenecek.

featured

Dolar dün ara verdiği yükselişe devam ediyor. Dolar endeksi yönünü yeniden yukarı çevirirken dolar da para birimleri karşısında krallığını ilan etmeye devam ediyor.

Dolar/TL kuru bugüne 18.48 TL’den başladı. Euro ise 17.65 TL’den… Euro’daki düşüşte Avrupa Birliği’nde yaşanan enerji krizi ve tarihi yüksek seviyelerde enflasyon rakamları neden oldu.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 114.59’a çıkarak Mayıs 2002’deki tarihi zirvesini de geçti.

ABD’den gelen yaptırım işaretlerinin ardından Rusya’nın alternatif olarak kurduğu ödeme sistemi MİR’de kalan Türk bankası kalmadı. İş Bankası ve Denizbank’ın MİR sisteminden çıkmasının ardından gelen haberlere göre kamu bankaları da çıkıyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, MİR sisteminden çıkma kararı aldı.

Cuma gününden beri küresel piyasaları karıştıran sterlin’deki erime devam ediyor. Sterlin/dolar kuru bugüne yüzde 0.77 düşüşle 1,0648’dan başladı. İngiltere Merkez Bankası, yaptığı açıklamada “Sterlini izliyoruz. Gerekirse faiz artırmaktan çekinmeyiz” dedi.

trusd
USD
0.38%
32,02 TRY
treuro
EURO
0.28%
34,75 TRY
trgbp
GBP
0.23%
40,69 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir