Putin’den dünyayı sarsan açıklamalar! Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlıklarını canlı yayında tanıdı…

Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzalayacağını açıkladı. Ulusa sesleniş konuşması yapan Putin, "Ukrayna’nın nükleer silah geliştirme planı kabul edilemez. Ukrayna’nın nükleer silah sahibi olması Rusya için tehdit olur. Bu tehdide cevap vereceğiz" dedi.

featured

Ukrayna ve Rusya’nın savaş hazırlıkları devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında Rus halkına önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Putin’in açıklamalarından satırbaşları:

“Size hatırlatmak istiyorum ki. 1917’deki Bolşevik devriminden sonra yeni bir ulus kurmaya başladılar. Bazı anlaşmazlıklar yaşandı tabi ki. Sonrasında Stalin de ülkenin liderliğini ve ülkenin ulusal güvenlik konseyi başkanlığını aldı. Aldığı kararlar Lenin’in hoşuna gitmedi. Bazı bölgelere bazı statüler tanınması lazım diye düşündü. Bu şekilde Sovyetler Birliği’nin kuruluşu sırasında Lenin’in verdiği kararlarla tarihsel süreç yaşandı. Burada önemli bir soru var. Eski Sovyetler Birliği toprakları içerisinde toprakları neden başka yerlere vermemiz gerekti. Neden toprak bütünlüğümüzü bozmamız gerekti. Neden cömertçe topraklarımızı vermek zorunda kaldık?”

“GERÇEKLERDEN BAHSETMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

“Ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak istediler. Kaizer ve müttefiklerinin olabilecek en kötü duruma sokmak istediler. Bunun için milliyetçilerin her talebini kabul ettiler. Rus kaderinin ve geleceğine baktığınız zaman, Lenin prensiplerinin bir hata olmadığını görüyorsunuz. Bu hatadan da kötü. Geçmişi değiştirmemiz imkansız. Gerçeklerden bahsetmemiz çok önemli. Şu anda açıklamalar ne olursa olsun hiçbir ulusun prensiplerinin önüne geçemez. Çünkü ülkedeki duruma baktığınız zaman zorlu bir durum görüyorsunuz. Size şunu hatırlatmak istiyorum; tarihi gerçeklerden bahsediyorum ve bunların Bolşevik sonucu Sovyet Ukrayna ortaya çıktı. Buralarda Lenin’in heykellerinin yıkıldığını gördük. 1922’de eski Rus imparatorluğu topraklarında Sovyetler Birliği kuruldu ve bu kadar büyük bir alanın sadece iyi niyetle bir arada tutulması imkansızdı. Çünkü tarihi olarak parçalanmış durumdaydı.”

“SÜREKLİ AYRICALIK TALEP ETTİLER”

“Rusya tüm Sovyetler’in borcunu sırtladı. Ukrayna, Sovyetler Birliği’nin kaynaklarının ortadan kalktığını söylemiştir. Ancak Rusya Ukrayna’nın ve bölgenin çıkarları için önemli bir ortak olmuştur. 2011’de Ukrayna’yla 50 milyar dolarlık bir iş birliğimiz vardı. Ancak Ukraynalı yöneticiler hiçbir sorumluluklarını yerine getirmemeye karar verdiler bir anda. Rusya, Ukrayna’nın enerji konusunda sürekli bir şantajla karşılaştılar. Sürekli ayrıcalık talep ettiler. Tarihimizi görmezden gelerek Ukrayna ülkede yaşayan Rusların haklarını bile gözardı etmiştir. Ukrayna gerçek bir ulus olmak açısından güçlü bir model ortaya sermemiştir. Yabancı modelleri kopyalayan bir yol izlemiştir. Ukrayna halkının isteklerini görmezden gelmiştir.”

“UKRAYNA HİÇBİR ZAMAN GERÇEK BİR DEVLET OLAMADI”

“İktidara gelerek popülist bir hareketle yolsuzluğun artmasına yol açmışlardır. Bu süreçte kendi çıkarlarını Ukrayna halkının üzerinde tutmuşlardır. İstikrarlı bir yönetim Ukrayna’da teşvik edilmemiştir. Farklı bölgeleri birbirlerine karşı kışkırtan bir yönetimle Ukrayna daima karşı karşıya kalmıştır. Ukrayna hiçbir zaman gerçek bir devlet olamadı. Sadece Ukrayna değil Sovyetler Birliği bu bölgeden gurur duyuyordu. Odessa’daki tersaneler Sovyetler Birliği’nin gururuydu. Tüm ülke uzay araçları ve teknolojileri üretiyordu.”

NÜKLEER SİLAH MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna’nın nükleer silah geliştirme planı kabul edilemez” ifadelerini kullanarak, “Ukrayna’nın nükleer silah sahibi olması Rusya için tehdit olur” dedi.

“ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ UKRAYNA’YI DOĞRUDAN KONTROL EDİYOR”

“Batı yanlısı Ukrayna ve batı yanlısı seçimler gerçekte Ukrayna’nın ekonomisinin çöküşünü getirdi. Bu bir yandan da Ukrayna halkının soyulmasını beraberinde getirdi. Ukrayna hükümetine verilen emir ‘İktidarı mümkün olduğunca elinizde tutun’ demekten başka bir şey değildi. Hukuk sisteminden de söz etmek mümkün değil. Ukrayna’daki ABD Büyükelçiliği ülkeyi doğrudan kontrol etmektedir.”

putin

“NATO’NUN GERÇEK HEDEFLERİNİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

“1991’den beri AGİT’in Minsk anlaşması güvenli bir bütün olduğunu, ülkelerin adımlarının diğer ülkelerin güvenliğini tehlikeye atamayacağını ortaya koymuştur. Burada ortaya çıkan soru işaretlerinin de farkındalar. Rusya karşıtı kampanyayı kullandılar. Ukrayna yarın üye olmayacak dediler. Peki yarından sonra ne olacak? NATO’nun barış seven bir organizasyon olduğunu söylüyorlar. Ancak NATO’nun gerçek hedeflerinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu süreçte yaşananların hepsini gördüğümüzde söylediklerinin çoğunun boş olduğunu görüyoruz. Burada büyük bir histeri gördük.”

“CLINTON’A ‘RUSYA’YI NATO’YA ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?’ DİYE SORDUM”

“NATO’yla birlikte çalışmak için farklı formatlar içinde çaba gösterdik. Bunu ilk kez söylüyorum. Clinton ile görüşmüştük. Rusya’yı NATO’ya almayı düşünüyor musunuz diye sormuştum. Verdikleri tepki son derece kontrollüydü. ABD’nin bizim için ne düşündüğünü açık şekilde görüyordunuz. ‘Neden bizi düşman konumuna sokuyorsunuz?’ diye sordum. Verdikleri cevap Rusya’nın bizim siyasi yapımıza uygun olduğunu düşünmediklerini söylediler.”

PUTİN KARARI İMZALAYACAĞINI MACRON VE SCHOLZ’A SÖYLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanınmasına yönelik kararı imzalayacağı bilgisini verdiği açıklandı.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Macron ve Scholz ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Putin’in, Macron ve Scholz’a, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına ilişkin kararname imzalayacağı bilgisini verdiği belirtildi.

Macron ve Scholz’un, söz konusu karar nedeniyle hayal kırıklıklarını ifade ettikleri aktarılan açıklamada, iki liderin temaslara devam etmeye hazır olduklarını söyledikleri kaydedildi.

CANLI YAYINDA TANIMA KARARINI AÇIKLADI

Rusya Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımak için her şeyi yaptı. BM’nin 2202 numaralı maddesini uygulamak için her şeyi yaptı. Kiev rejimi saldırgandır ve 2014 yılındaki darbeyle kurulmuştur.

Donbass krizini askeri operasyon dışında çözme girişimi yoktu. Bu nedenle Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını onaylıyorum.

İMZALADI

Rus lider, daha sonra Kremlin’de yine kameraların önünde Donbass ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin liderleriye tanıma ve işbirliği anlaşmalarını imzaladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir