2023 kıdem tazminatı açıklandı: Kıdem tazminatı tavan fiyatı ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 2023 kıdem tazminatı tavan fiyatı belli oldu. Milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen kıdem tazminatı tavanı hakkında arama motorlarında, 'kıdem tazminatı ne kadar oldu 2023? Kıdem tazminatı tavan fiyatı' sorgulamaları yapılıyor. Detaylar haberimizde...

featured

Kıdem tazminatı tavanının 2023 yılındaki miktarı merak ediliyor. Tavan tutarı geçici olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından asgari ücret zammı sonrası geçici olarak hesaplandı. İşte 2023 kıdem tazminatı tavan miktarı…

2023 KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR

Sene sonuna kadar geçerli olacak olan kesin kıdem tazminatı 2023 memur maaş zammının Resmi Gazete’de yer almasının ardından belli olmuş olacak. Ayrıca memur zammı açıklandığında geçerli olacak olan kıdem tazminatı  tavanı hesaplandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati imzasıyla mali ve sosyal haklara ilişkin genelge kamuoyu ile paylaşıldı.

Yayınlanan genelgede yer alan bilgiye göre 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 17.904,62 TL olarak duyuruldu.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANACAK

Ayrıca memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30’a çıkartılmasına ilişkin kanun teklifi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve arkadaşlarının imzasıyla dün akşam meclise sunuldu.

Teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının sonrasında %30 zamma göre yeni memur maaş katsayısı üzerinden hesaplanmış mali ve sosyal haklara ilişkin tekrardan yeni genelge yayımlayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir