2023 evde bakım maaşı açıklandı mı? 2023 asgari ücret zammı sonrası evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç TL? Evde bakım maaşı hesaplama

Yeni yıla sayılı günler kala evde bakım maaşı parası hakkında araştırmalar başladı. 2023 Asgari ücret zammı sonrası yeni evde bakım maaşı rakamları da açıklanmış olacak. Evde bakım parasından yararlanmak için en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyetince bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Peki; Evde bakım maaşı 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Yeni evde bakım maaşı rakamları açıklandı mı?

featured

Evde bakım maaşı asgari ücrete yapın zam ile beraber arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne işverenlerimizin üzerine altından kalkamayacakları yük bindirilerek istihdamın zarar görmesine rıza gösteririz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Maaşlara yüzde 54,55 zam yapıldı. Bu artışla orantılı olarak evde bakım maaşı da arttı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU

2022 yılında Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyor. Evde bakım maaşına % 10 zam gelirse 3699 TL, % 20 zam gelirse 4 bin 3 TL, %30 zam gelirse 4 bin 336 TL olacak.

Engelli aylığı artış göstererek en yüksek 2609,11 liraya yükseldi. Yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar 1738,4 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar 2609,11 TL alabilecekler. Engelli yakını olanlar 1738,4 lira maaş alacaklar.

3 BİN 336 TL ÖDEME YAPILIYORDU

Kasım ayında yaptığı açıklamada Evde Bakım Yardımı kapsamında, hak sahibi başına aylık 3 bin 336 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, şöyle devam etti:
‘Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 885 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık.

Bu ay 565 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlamak olduğunu da vurgulamak isterim.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir