MSB askerlik yerleri açıklandı! 2023 Şubat celbi askerlik yerleri sorgulama e-devlet ekranı

Askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Askerlik yerleri Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılacak olan açıklama ile eş zamanlı olarak e- Devlet üzerinden erişime açıldı. MSB tarafından geçtiğimiz hafta yapılan duyuru sonrasında, yeni yılda silah altına alınacak olan bedelli askerlik adaylarının, askerlik yerleri duyuruldu.

featured

Askerlik yerleri açıklama tarihi gündemde yer alıyor. Vatani görevini yerine getirecek asker adayları, MSB‘den gelecek 2023 Şubat celbi açıklamasına odaklandı. TSK bünyesinde silahaltına alınacak olan yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlüler, askerlik yerlerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Peki askerlik yerleri açıklandı mı? Şubat 2023 celbi ne zaman açıklanacak?

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre, askerlik yerleri 25 Ocak 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.

Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak.

Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Asker alma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edilecek.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA-TIKLAYINIZ

MSB 2023 ASKERLİK CELP TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri aşağıda verilmiştir.

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 02 Şubat 2023

Er (2’nci Grup)        02 Mart 2023

Er (3’üncü Grup)    06 Nisan 2023

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet’ten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir