2023 asgari ücret ile 65 yaş aylığı belli oldu! 65 yaş aylığı tutarı ne kadar oldu, kaç TL?

65 yaş aylığının ne kadar olacağı merak konusu olmuştu. 2023 asgari ücreti 8 bin 500 TL oldu. Erdoğan, yaptığı açıklamada belirlenen tutarın, Türkiye'nin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle uyumlu olduğunu ifade etti. Erdoğan önümüzdeki yıl beklenmedik bir tablo görülmesi halinde maaşlarda bir ara düzenleme yapabileceklerini söyledi. Peki, 65 Yaş aylığı ne kadar oldu? 2023 asgari ücret ile yaşlılık maaşı ne kadar olacak?

featured

2023 yılı asgari ücret zammı için geri sayım sonlandı. Asgari ücret sonrası pek çok başka ücretin oranı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 senesinde uygulanacak olan asgari ücreti 8500 TL şeklinde açıkladı. Asgari ücret ile birlikte 65 yaş aylığı da artış yaşadı.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU, KAÇ TL

65 yaş aylığı, 2022 senesinde 1684 TL olarak üç ayda bir ödenmekte. 2023 yılındaki asgari ücrete yüzde 54,66 oranında zam uygulaması yapıldı. Yani buna göre, 65 yaş aylığı 2604 TL’ye yükseldi.

YAŞLILIK MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR

Vatandaşların ödemesini aldığı 65 aylığı; 65 yaşını doldurmuş olan, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne ad altında olursa olsun bir gelir ya da aylık hakkından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan vatandaşlara verilmektedir.

Ayrıca mahkeme kararıyla ya da doğrudan doğruya kanunla bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl veya İlçe Vakıf Mükevelli Heyetlerinden alacakları belgelerle kanıtlayan Türk Vatandaşlarına hayatta bulundukları süre boyunca ödenmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir