2023 asgari ücret 9 bin TL mi olacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Yeni asgari ücret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarih verdi. 2022 sonu yaklaşırken 'Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak' sorusuyla araştırmalar sıklaşırken, Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile bir görüşme yapacağını söyleyen Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın açıklayacağız" dedi.

featured

2022’nin sona ermesine sayılı günler kala gündemdeki en yoğun konulardan biri de ‘asgari ücret’ oldu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret için zam senaryoları gündeki yerini koruyor.

ASGARİ ÜCRET 9 BİN TL OLACAK MI

Asgari ücret toplantısında uzlaşma sağlanamadı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret teklifinin 9 bin TL olduğunu şu ifadelerle duyurdu:

‘Açlık sınırı, yoksulluk sınırı ile ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Ayın 1’inde ‘Türk-İş’in açlık sınırı 7 bin 785, yoksulluk sınırı 10 bin lira’ diye bir ifade kullandık. 20 gündür ‘Türk-İş’in teklifi 7 bin 785 lira’ deniyor. Türk-İş’in böyle bir teklifi olmadı. Şimdi teklifi Bakan Bey’e söyledim, komisyona da söyledim. Türk-İş’in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o mesele içinde olmayız’

Benzer Haberler
cumhurbaskani-erdogan-asgari-ucret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Asgari ücreti yarın açıklayacağız’
turk-is-asgari-ucret
Asgari ücret toplantısı sona erdi! 2023 asgari ücret belirlendi mi? Türk-İş’ten ‘9 bin TL’ açıklaması
3047469_620x410
Vedat Bilgin’den flaş ‘asgari ücret ve EYT’ açıklaması: ‘Nureddin Bey ile çözdük’

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti yarın açıklayacaklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: ‘Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız.’

ASGARİ ÜCRET ZAM SENARYOLARI

Asgari ücrete yüzde 20 zam gelirse 6 bin 600 TL,
Asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse 7 bin 150 TL,
Asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse 8 bin 250 TL olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir