2022 KPSS Transilvanya sorusunun cevabı nedir? Vampirler diyarı Transilvanya ve Drakula Şatosu

2022 KPSS Transilvanya sorusu cevabı nedir? Tekrarlanan KPSS sınavında çıkan Transilvanya sorusunun cevabı merak ediliyor. KPSS lisans mezunlarına yönelik olarak yapılan Genel Kültür – Genel Yetenek sınavında çıkan Transilvanya sorusu ile ilgili detaylı bilgiler…

featured

KPSS’de çıkan ve kafa karıştıran sorulardan birisi olan Transilvanya sorusunda doğru cevabın Drakula olduğu belirtiliyor.

Twitter üzerinden #KPSS2022 etiketi ile paylaşılan yorumlara göre çoğu öğrenci sınavın zor olduğunu belirtiliyor. Bazı öğrenciler ise tüm soruları rahatlıkla yanıtladığını belirtiliyor.

Mantı, pırasa ve köfteli mantık sorusu ise gündem oldu. Türkçe sınavının kolay olduğunu belirten adaylar, güncel soruların eski oluşundan şikayet etti.  Adaylar mantık ve coğrafya sorularının zor olduğunu belirtiyor.

KPSS 2022’ye Nuri Bilge Ceylan ve Tarkovski damga vurdu! İşte o sorunun cevabı…

Romanya’nın kuzeybatı bölümünü kaplayan tüm bölge ise Avrupalılar tarafından Transilvanya olarak biliniyor. Cadılara ait birçok ürkünç hikaye ile anılan bu bölgenin asıl adı Erdel. Çok fazla efsanevi vampir hikayesine konu olmuş Transilvanya bölgesinin kalbinde Braşov kenti bulunuyor. Bükreş’ten 2,5 saatlik bir araba yolculuğu ile Braşov’a ulaşabilmek mümkün. Karpatlarla çevrili, Tampa Dağı’nın ayaklarındaki bu şehri bisiklet kiralayarak bile gezebiliyorsunuz.

Vampir hikayesi demişken; ismini Orta Çağ ve Almanlardan alan Braşov’da, romanlara ve filmlere konu olan Drakula’nın yaşadığı rivayet edilen kale, yani Bran Kalesi yer alıyor. Avrupa’nın Drakula olarak efsaneleştirdiği Kazıklı Voyvodo’nun şatosunun bulunduğu şehir ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

DRAKULA’NIN ŞATOSU

Kale, Braşov’a 30 km. uzaklıkta bulunuyor. Kaleye adım attığınızda kendinizi eski çağlarda ya da bir film setinde hissediyorsunuz. Kasvetli bir gotik abidesi olan bu kalenin 1212 yılında Titan Şövalyeleri tarafından tahtadan yapıldığı biliniyor. 1242 yılında Moğollar’ın saldırısıyla kale yıkılınca Braşov Saksonları tarafından taştan Bran Kalesi inşaa ediliyor. İlk dönemlerde kale daha çok dağlar arasında bulunan Bran Geçidi’nde gümrük görevi görüyor. Günümüzde ise turistlere açık bir müze olarak hizmet veren Bran Kalesi içinde çeşitli mobilya ve sanat eserleri sergileniyor.

Vampir hikayesi demişken; ismini Orta Çağ ve Almanlardan alan Braşov’da, romanlara ve filmlere konu olan Drakula’nın yaşadığı rivayet edilen kale, yani Bran Kalesi yer alıyor. Avrupa’nın Drakula olarak efsaneleştirdiği Kazıklı Voyvodo’nun şatosunun bulunduğu şehir ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

İrlandalı romancı Bram Stoker’ın yazdığı Transilvanyalı karakter Drakula, hikayede içinden nehirlerin aktığı bir vadinin tepesinde bulunan bir kalede yaşıyor. Bran kalesi Transilvanya bölgesinde bu tanıma uyan tek kale olduğu için bunca zaman Drakula Kalesi olarak anılıyor. Stoker’in gündüzleri mezarında uyuyup geceleri ortaya çıkan bir vampir olarak resmettiği Drakula karakteri ise Kazıklı Voyvodo olarak da bilinen Eflak Beyliği’nin Prensi Voyvodo III. Vlad Tepeş’ten esinlenerek yaratılıyor. Tam bir Orta Çağ terminatörü olan, sadistliği ile meşhur Kont Vlad, rakiplerini çeşitli yöntemlerle cezalandırıp idam ettiği ve özellikle ‘kazığa geçirdiği’ için “kazıklı” anlamına gelen Tepeş lakabıyla anılıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir