2021 YKS sonuçları açıklandı! 2021 YKS sonuç sorgulama ekranı

featured

YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 26-27 Haziran tarihleri arasında uygulanan YKS sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içerisinde bekliyordu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran’da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

2021 YKS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

2021 YKS sınav sonuçları sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girdikten sonra sorgulanabilecek.

YKS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2021 YKS tercihleri ne zaman?

Tercih süresi, 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercih işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

YKS 2021 kontenjanları açıklandı! İşte 2021-YKS tercih kılavuzu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir