2021 KYK yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı? KYK yurt ücretleri 2021

featured

Milyonlarca üniversite adayı öğrenci, ÖSYM’nin yapacağı YKS tercih sonuçları açıklamasını bekliyor. 20 Ağustos’ta tamamlanan YKS tercihleri sonrasında, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını duyuracak ve üniversite kayıtları başlayacak. Üniversite okumak için başka şehirlere gidecek olan öğrenciler KYK yurt başvurusu için araştırma yapıyor. KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? İşte tüm detaylar…

Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt başvurusu için adaylar, YURTKUR’dan gelecek olan açıklamayı bekleyecek. KYK yurt başvurularına dair sürecin ne zaman başlayacağı ve takvimin ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi.

Yurt başvurularının yüz yüze eğitimle ilgili karar alındıktan ve YKS 2021 tercihleri açıklandıktan sonra kısa sürede açıklanacağı tahmin ediliyor.

YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR’DAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin bu yıl yüz yüze eğitime başlayacağını duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir. Özellikle uygulamalı eğitimlerin gerekli tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasının sağlanması program kazanımlarının elde edilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Teorik derslerin ise salgının seyrine göre yüz yüze veya belirli bir oranda uzaktan öğretimle verilebileceğini hatırlatmakta yarar görmekteyim.”

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması! 2021-2022 eğitim-öğretim yılında…

Burs başvuruları ne zaman?

2021 burs başvurularının her yıl olduğu gibi bu yılda eylül ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

KYK yurt başvuru nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu adresi üzerinden alınacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır.

2021 KYK yurt ücretleri ne kadar?

2021 yılında KYK yurtlarında kalan öğrencilere aylık yurt ücreti 200 TL’dir. Fakat yüksek standartlı KYK yurtlarında kalan öğrenciler için bu ücret aylık 215-340 TL arasında değişmektedir. K.K.T.C’de bulunan KYK yurtlarında ise aylık ücret 400 TL’dir. 2020 – 2021 eğitim ve öğretim döneminde yurt ücretlerinin ne kadar olacağı henüz netleşmedi.

KYK yurt başvuru şartları neler?

-Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

-Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç

-Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)

-Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

-Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

-Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

-Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,

-Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir