ALES sonuçları açıklandı! 2021 ALES/2 sonuç sorgulama ekranı

featured

Bu yıl ikinci kez düzenlenen ALES 19 Eylül tarihinde tamamlandı. Ekim ayının ikinci haftasına girilmesiyle, sınav puanlarını hesaplayan adayların gözü kulağı ÖSYM’den yapılacak olan açıklamadaydı.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

ALES sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada, ’19 Eylül 2021 tarihinde uygulanan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2021-ALES/2) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 12 Ekim 2021 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.’ denildi.

ALES sonuçları 12 Ekim itibari ile sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabiliyor. Adayların, T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yapması gerekiyor.

2021 ALES/2 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

CEVAP KAĞITLARI DA ERİŞİME AÇILDI

Sonuçların yanı sıra cevap kağıtları ve adayların cevapları da erişime açıldı. ÖSYM’den yapılan açıklama şöyle:

“19 Eylül 2021 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 12 Ekim 2021 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.”

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir