2020’nin En İyi Yatırım Aracı Açıklandı! Kripto Paralar 1 Numara!

featured

Bloomberg’in kripto paralar için sunduğu Galaxy Kripto Para Endeksi’nde 2020’nin bu zamanına kadar yaklaşık yüzde 66 artış kaydedildi. Buna karşın altın yalnızca yüzde 26,1’lik artışla kripto paraların gerisinde kaldı. 2020’nin paylayan yıldızı olmayı başaran kripto paralar, altının yanı sıra hisse senerleri, tahviller ve emtiaların da kazanç oranını fazlasıyla aşmış durumda.

Ethereum’un Katkısı Büyük!

Kripto paralardaki bu ciddi orandaki yükseliş Bloomberg endeksinin üçte birinden fazlasını oluşturan Ethereum‘daki dalgalanmadan kaynaklanıyor. Bloomberg Intelligence’ın stratejistlerinden Mike McGlone, merkeziyetsiz finansın veya DeFi’nin kullanımının artmasının Ethereum’un sektördeki platform liderliğini koruduğu iddialarını güçlendirdiğini söyledi.

DeFi, finansal yapıların işlevlerini Blockchain adı verilen dijital defterlere aktararak insanların bankalar gibi geleneksel aracılara ihtiyaç duymadan borç verme veya borç alma ve tasarruf benzeri bir hesapta faiz kazanmalarına olanak tanıyor. DeFi’ın artan popülaritesi Blockchain’in kullanımını da artırıyor. Şu anda Ethereum Blockchain’inde birçok DeFi uygulaması çalışıyor. Altyapı yatırımı için Blockchain tabanlı bir piyasa işleten Fasset’e göre, DeFi teminatları yılın başında 700 milyon doların altındaydı ve 9 milyar doları geçti.

Öte yandan Bitcoin gibi kripto para birimlerinin savunucuları, ülkelerin COVID-19 salgınına karşı koymak için büyük teşvik paketlerine sarılmalarının enflasyonu artıracağı ve doların zayıflayacağı endişelerinden dolayı en büyük kripto para biriminin değer deposu olarak öne çıktığını savunuyorlar.

Kripto varlık yönetimi ve finansal teknoloji firması Two Prime’ın CEO’su Marc Fleury’ye göre, COVID-19 krizinde genel olarak kısmen Bitcoin’in riskler arttıkça altın gibi bir “günceli liman” haline geldiği için başarılı olduğunu söyledi. Fleury, “Tümüyle ruhani bir enstrüman, reel ekonomi durakladığında iyi performans gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Şüpheli Yatırımcılar Kripto Paralardan Uzak Durmaya Devam Ediyor

Tüm bunlarla birlikte kripto para piyasasına karşı önyargıyla yaklaşan yatırımcılar kripto para piyasasından uzak durmaya devam ediyor. Bu yatırımcılar kripto para piyasasındaki yüksek voaltilite olmasından şikayet ederken, kripto paraların 2020’de gösterdikleri performansın sadece basit bir likidite dalgası olduğunu savunuyorlar. Her fırsatta DeFi konusunun tümüyle bir balon olduğunu söylerken, DeFi’ın lanse edildiği kadar merkeziyetsiz olmadığını belirtiyorlar.

Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi, COVID-19’da ikinci dalganın yaklaştığının düşünülmesiyle bu hafta yüzde 8’den fazla deper kaybetti. Endeks, Ağustos ayındaki zirvesinin yüzde 20 gerisinde seyrediyor.

Genel olarak yatırımcıların kripto paralara olan ilgilerinin Bitcoin ve Ethereum için türev piyasaların genişlemesiyle arttığı görülüyor. Finansal hizmetler sektöründe faaliyet gösteren Fasset’in baş ürün sorumlusu Aziz Zainuddin, DeFi’ın Ethereum sözleşmelerine olan ilgiyi artırdığını ve bireysel kripto para kullanıcılarının kazançlarını en üst düzeye çıkarmak için yüksek oranda türev piyasalara yöneldiklerini ifade ederek bu gerçeğe dikkat çekti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir