2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları resmen başladı! Görkemli açılış töreni…

featured

Açılış töreni, Tokyo’nun olimpiyat ev sahipliğinin kesinleşmesinden bugüne kadar sporcuların yaptığı çalışmalar, koronavirüs pandemisi sebebiyle Tokyo caddelerinin karantina süresinde aldığı sessiz hal ve son olarak bugüne geri sayım gösterisiyle başladı.

Geri sayımın bitmesiyle bir havai fişek gösterisi yapıldı.

Açılış törenini resmi olarak başlatacak olan Yoshihide Suga ve IOC Başkanı Thomas Bach, protokol tribünündeki yerlerini aldı. Japonya bayrağı, Japonya’nın efsane sporcuları ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grup tarafından stadyuma getirildi.

TOKYO OLİMPİYATLARI AÇILIŞ TÖRENİ CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

68 bin kapasiteli Japonya Ulusal Stadı’nda açılış törenini yalnızca bin özel misafir takip ediyor. Japonya’nın en ünlü şarkıcılarından olan Misia, Japonya Ulusal Marşı’nı söyledi.

Koronavirüs pandemisinde hayatını kaybedenler onuruna saygı duruşu yapıldı. Japonya kültüründe önemli yeri olan marangozluk mesleğini temsilen dans gösterisi yapıldı.

Takımların geçiş töreni Yunanistan ile başladı. Yunanistan’ın ardından Mülteciler Olimpiyat Takımı ikinci sırada geçiş yaptı. Geçiş töreninde ülkeler, Japon alfabesine göre stadyuma giriş yapıyor.

Törende sergilenen Olimpiyat halkalarının, 1964’teki oyunlar için Tokyo’ya gelen sporcuların diktiği ağaçlardan elde edilen kerestelerle yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Tokyo Olimpiyatları açılış töreni başladı. 200’den fazla ülkeden en başarılı sporcuların katılacağı olimpiyatlarda açılış seremonisinde Türk Bayrağını milli yüzücüler Merve Tuncel ve Berke Saka birlikte taşıdı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir