2000-2013 arasındaki tüm sınav soruları çalındı mı? Sosyal medyayı sallayan iddia

KPSS 2022’de kopya skandalı devam ederken, sosyal medyada bir kullanıcının paylaştıkları soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Devletin her kademesini örümcek ağ gibi saran 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin sorumlusu FETÖ’nün 2000-2013 yılları arasındaki tüm sınav sorularının çalınmış olabileceği ihtimali gündeme geldi.

featured

31 Temmuz 2022’de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası Yediiklim Yayınevi’nin kitapçığında bulunan bazı soruların aynı çıkması, kopya iddialarına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı vererek, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün’ü görevden aldı.

Tartışmaların odağındaki Yediiklim Yayınevi’ne de baskın düzenlenerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tüm bu iddialar tazeliğini korurken, Ekşi Sözlük’te ‘’ffemmefatalee’’ adındaki bir kullanıcının paylaşımı, akıllara, 2000-2013 yılları arasında yapılan sınav sorularının da çalınmış olabileceği ihtimalini getirdi.

KPSS soruları nasıl sızdı? Kozmik odaya girildi, sır perdesini Erdoğan’a sunulacak rapor aralayacak

Türkiye’nin iradesine darbe vurmak için 15 Temmuz 2016’da hain bir kalkışmaya girişen FETÖ’cülerin örümcek ağ gibi sardığı devletin her kademesinde o yıllarda görev alması, iddiaları güçlendirdi.

Söz konusu kullanıcı, 2014’te Liselere Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak bilinen sınavda teröristbaşı Fetullah Gülen’le aynı ismi taşıyan Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen’nin LYS’de TM1 ve TM2 puan türlerinde Türkiye 3’üncüsü olduğu haberini paylaşarak, FETÖ’nün devlete sızarak sınav sorularını çalmış olabileceği yorumunu yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir