20 yaşını dolduran utangaç Japon Prenses Aiko: “Sonuna kadar kullanacağım!”

Oldukça utangaç bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Japon Prenses Aiko, 'yetişkinliğe erişim' basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Prenses Aiko, yeteneklerini sonuna kadar kullanacağının altını çizdi.

featured

20 yaşını dolduran Japon Prenses Aiko, İmparatorluk Sarayında ilk basın toplantısını düzenledi. Yarım saat süren basın toplantısında gelecek hayatına dair düşüncelerini paylaşan Aiko, “Ailenin yetişkin bir üyesi olarak görevleri için çabalayacağını ve kabiliyetini sonuna kadar kullanacağını” belirtti.

“TÖRENSEL SORUMLULUKLAR BENİ GERİYOR”

Yeni dönemde ebeveynlerinin varlığını “Yeri doldurulamaz” olarak niteleyen Aiko, “Nasıl bir durumda olursam olayım, onlar her zaman en yakınımdalar” dedi. Aiko, aile içinde üstlenilen “Törensel sorumlulukların getirdiği gerginliğe” dikkati çekerek, kendisine “Her etkinliğe mesuliyet hissiyle yaklaşmasının telkin edildiğini” kaydetti.

Zayıf noktasını “utangaçlık” olarak niteleyen ve evlilik konusunu düşünmediğini belirten Aiko, “Her iki tarafın da birbirini tebessüm ettirebildiği ilişkinin ideal” olacağını vurguladı.

DEPREM MAĞDURLARIYLA İLGİLİ KONUŞTU

Ülkede hafta içi meydana gelen şiddetli depremden etkilenenlerin acısını paylaştığını ifade eden Prenses, Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna’da hayatını kaybedenlere yönelik de “Birçok değerli hayatın yok olması sebebiyle çok üzgün olduğunu” söyledi. Japon İmparatorluk ailesinde, ‘yetişkinliğe erişim’ basın toplantısı, en son Aralık 2014’te, Veliaht Prens Fumihito’nun kızı Prenses Kako için düzenlenmişti.

Öte yandan, Naruhito’nun kardeşi Veliaht Prens Fumihito’nun oğlu Prens Hisahito’nun, Ochanomizu Üniversitesi bünyesindeki ortaokuldan mezun olduğu bildirildi. Tahtın ikinci sıradaki varisi 15 yaşındaki Prensin, yeni eğitim yılının başlayacağı nisandan itibaren Tsukuba Üniversitesi bünyesindeki Otsuka Lisesi’nde eğitim göreceği belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir