Orhan Osmanoğlu’nun Türkçe sınavına bomba yorum: ‘Mustafa Kemal Paşa olmasaydı…’

Hayattaki tek başarısı olarak Abdülhamit'in torunu olmasını millete sunan Orhan Osmanoğlu’nun ‘Türkçe sınavı’ sosyal medyada dalga konusu oldu.

featured

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından İngiltere’nin Kraliçenin tacını konuştuğunu vurgulayan Oran Osmanoğlu, Kanuni Sultan Süleyman’ın tacını paylaşarak kıyas yapmaya çalıştı.

Osmanoğlu, ‘’Sabahtan beri bütün haber kanalları İngiltere ölen Kraliçenin taçını konuşuyor. Buyurun Buda bizim muhteşem Sultanımız Avrupa’yı dize getiren Kanüni Sultan Süleyman’ın Taçı . Hayran olacaksanız SULTANIMIZIN taçını hayran olun. Umarım bu taçın neyi temsil ettiğini biliyorsunuz’’ ifadelerini kullandı.

Ancak tamamen hatalı ifadelerle meramını anlatmaya çalışan Osmanoğlu sosyal medyada dalga konusu oldu.

Başında huni eksik şehzade Orhan Osmanoğlu: “TL fotoğrafını koyalım, düşmanlar çatlasın”

İşte Orhan Osmanoğlu’nun ‘Türkçe sınavı’ ile ilgili yapılan yorumlar:

söylediklerinin içeriğini hasır altı etmek için “bağlaç olan -de ayrı yazılır” türünden terör eylemine başvurulmuş.sözlükte epey bir alkışlayanı olur, orası açık. puanım: 3 / 10

senin kuracağın cümleye ayrı üfüreyim, yazacağın cümleye ayrı üfüreyim. düşünün ki, mustafa kemal paşa olmasaydı ülkeyi bu yönetecekti.*

adamı gömecek hiçbir şey bulamayınca, imla kuralları ile küçük düşürmeye çalışan bir adet ergeni görmemize vesile olan sınavımsı. ortada sınav falan yok. kanuni sultan süleyman’ın seferlerinde giydiği tacın, ingiltere kraliçesinin tacından çok daha heybetli olduğunu belirtmiş. türkiye cumhuriyeti gökten zembille inmedi. herkesin anneannesi babannesi dededi atası osmanlı imparatorluğu’na bağlı insanlardı. fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış misali, boş boş osmanlı’yı itin götüne sokmaya çalışmayın. osmanlı döneminde orta doğuda barış hakimdi. yahudiler orta doğuyu ne hale getirdi hep birlikte görüyoruz.

lan oğlum ben fatih’in soyundan gelsem cümle kurarken 40 bin defa düşünürüm, bir şekilde onu temsil ettiğimin bilincinde olurum. yani ortaçağ karanlığında entelektüel olabilen, 17 yaşında field marshall olmuş, sanata ilgili olan, döneminin dünyaca sayılı askeri mühendislerinden, 4 dil bilen, dünyaca ünlü bir adamla kan bağın var. kapasitem yoksa bile en azından hiç konuşmam ki cehaletim açığa çıkmasın, yani şu durumda elimden hiçbir şey gelmiyorsa bile deli ibrahim regen’i gibi ortalıkta dolaşmam lan.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir