20 Ağustos Cumartesi dolar, Euro ve sterlin anlık fiyatları! Dolar yükselir mi?

Dolar, TCMB’nin faiz kararının açıklanmasından yükselişe geçti. Yönünü yukarı çeviren döviz kurları, dikkat çekiyor. Peki dolar ne kadar? Dolar yükselir mi, düşer mi? İşte 20 Ağustos anlık dolar, Euro ve sterlin fiyatları…

featured

Dolar/TL kuru Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Bugün dolar/TL alış fiyatı ve satış fiyatı ne kadar? Merkez Bankasının faiz indirmesi ile 18’i aşan dolar/TL dün 18,12’ye çıkarak günlük bazda yıl içi zirveyi gördü. Kur dün 18 üzerinde kapanış yaparak tarihi seviyeyi gördü.

Bu sene hızla yükselen dolar endeksi geçen ay 109,30’a çıkarak 20 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Analistlere göre, küresel çapta açıklanan verilerin yüksek enflasyon ve düşük büyüme verilerinin sürdüğüne işaret etmesi ile merkez bankalarının para politikalarında daha “şahin” bir duruşu benimseyeceği endişelerinin gündemde kalacağını öngörüyor ve buna paralel dolar talebinin de yükselişe geçtiği öngörülüyor.

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Dolar kurunun ne olacağını merak eden yatırımcılar araştırmalarına devam ediyor. Milyonlar kişi dolar ne olur? Dolar ne olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne olacak? sorularının yanıtlarını merak ediyor.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Mmeiş doların 21 TL olacaağını söyledi. Her açıklamasında eylül ayını işaret eden Memiş, Merkez Bankası’nın sürpriz faiz kararından sonra eylül ayının erken geldiğini ve doların 21 lira olacağıı söyleyerek yatırımcıları uyardı.

DOLAR 30 TL OLACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar için 30 TL seviyesini vererek doların 30 TL olacağını su sözlerle ifade ettti:

Kış aylarının sert geçeceğini ifade eden Geçer, “Kur hareketleri açısından bakıldığında da durum sertleşmeye başlar. Ben yalnız olarak enflasyonun etkisinin kura uygulanması ile dolar kurunun 30 TL’nin kıyısına gelebileceğini düşünüyorum” cümlelerini kullandı.

20 AĞUSTOS ANLIK DOLAR, EURO VE STERLİN FİYATLARI

trusd
USD
0.16%
32,30 TRY
treuro
EURO
0.13%
35,17 TRY
trgbp
GBP
-0.02%
41,05 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir