18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi? Bankalar ve eczaneler açık mı? Okullar tatil olacak mı?

Türkiye, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünü kutlayacak. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi? Bankalar, kargolar, hastaneler ve eczaneler açık mı? Okullar tatil olacak mı? 2022 resmi tatiller ne zaman?

featured

18 Mart 1915’te dünyanın büyük güçlerine karşı kazanılan Çanakkale Zaferi’nin üzerinden tam 107 yıl geçti. Aradan geçen yıllarda bu zaferin anlamı unutulmadı. Milli mücadeleye büyük katkısı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihimizde önemli bir yere sahip. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü yarın tüm Türkiye’de büyük coşku ile kutlanacak. Peki, 18 Mart resmi tatil mi? Bankalar ve eczaneler açık mı? Okullar tatil olacak mı? İşte konuya dair ayrıntılar…

Yarın resmi tatil olup olmadığı ve okulların durumu velilerin, öğrencilerin ve diğer vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu yıl Cuma gününe denk gelen 18 Mart’ta okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Öte yandan bir ilde kar yağışı nedeniyle 17 Mart Perşembe günü eğitim öğretime ara verildi.

18 MART RESMİ TATİL OLACAK MI?

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında gösteriler gerçekleşecek. Peki 18 Mart resmi tatil olacak mı? Mevzuata göre 18 Mart resmi tatil günleri arasında yer almıyor. 18 Mart’ta bankalar, kargolar, hastaneler ve eczaneler açık olacak, normal mesai saatlerinde çalışacak.

18 MART OKUL VAR MI?

Kar tatili ile ilgili de resmi açıklama geldi. 18 mart okul var mı? sorusunun yanıtı verilmiş oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 18 Mart cuma günü okulların kar yağışı ve soğuk nedeniyle kapalı olacağını açıkladı. Peki 2022 resmi tatiller ne zaman? İşte 2022 yılındaki resmi tatil günleri…

2022 RESMİ TATİLLER

Yılbaşı: 1 Ocak Cumartesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Cumartesi

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı: 2-4 Mayıs Pazartesi – Çarşamba

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Perşembe

Kurban Bayramı: 9 – 12 Temmuz Cumartesi – Salı

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cuma

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir