17 Mayıs gram ve çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatları canlı takip…

Altın fiyatları anlık olarak değişebiliyor. Böyle dönemlerde teknik seviye takibinin daha sağlıklı olacağını söyleyen finans uzmanı Rıdvan Baştürk, teknik olarak bin 780 dolar bölgesinin izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

featured

Altın fiyatları canlı takip ekranı yoğun ilgi görüyor. Çeyrek altın ve gram altında yaşanan değişiklikler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor ve buna göre alım-satım işlemleri gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz hafta fiyatlar son üç ayın dibini gördü. Altın fiyatları, tahvil fiyatları ve dolar endeksindeki yükselişe karşılık ters korelasyon etkisiyle geriliyor. Gram altın bugün 915,12 liradan alınıyor ve 915,26 liradan satılıyor.

1 GRAM ALTIN NE KADAR ve KAÇ TL?

Gram altın bugün 915,12 liradan alınıyor ve 915,26 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1.504,00 liradan alınıyor, 1.523,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 3.008,00 liradan alınıyor, 3.047,00 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 6.007,00 liradan alınıyor, 6.072,00 liradan satılıyor.

ALTINDA 1780 DOLAR SEVİYESİ YÖN BELİRLEYİCİ OLACAK

Rıdvan Baştürk – Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu

Yeni haftaya 1810 dolar seviyesinden başlayan ons altın, piyasada önemli bir fiyatlama olmamasına rağmen sabah saatlerinde 1786 dolar seviyesine kadar geriledi.

Ons altın piyasalarda güvenli liman olarak bilinir; fakat her dönem bu özelliğini taşımıyor. Örneğin, son iki haftada piyasalarda riskli varlıklarda sert düşüşler yaşanırken ons altın yükselemedi; aksine baskı altında kaldı. Dolar endeksindeki kısmi geri çekilme ve ABD borsalarındaki kısmi toparlanma ise, ons altını son günlerde baskı altında tuttu. Bu durum bize korelasyonların dönem dönem bozulduğunu gösteriyor.

TEKNİK SEVİYE TAKİBİ DAHA SAĞLIKLI

Böyle dönemlerde teknik seviye takibinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü temel korelasyonlar çalışmadığı için, bu taraftan bir sinyal bulmak zor olacaktır. Teknik olarak ise; 1780 bölgesinin takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlk düşüncem bu bölge üzerinde toparlanmanın gelmesi yönünde. Yaşanabilecek yükselişlerde ise, 1838 seviyesi direnç olarak izlenebilir ve kar realizasyonu için değerlendirilebilir. Ons altındaki mevcut baskının daha da artması 1780 altında bir fiyatlama ile mümkün olacaktır.

gau
GR. ALTIN
1.05%
2.301,37 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir