Robotik yarışmasında birinci olan öğrenciler Amerika’ya şampiyonaya gidecek para bulamıyor

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan ve kendilerine "İSTANBULLS 6064" takımı diyen öğrenciler 49 takımı geçerek robotik yarışmasında birinci oldu. Türkiye'yi ABD'de temsile hak kazanan öğrencilerin en büyük üzüntüsü ise, sponsor bulamadıkları için Amerika'daki yarışma katılamıyor olmaları. Seslerinin duyulmasını isteyen liseli dahiler, kendilerine destek verecek girişimcileri bekliyor.

featured

Türkiye’nin köklü okulları arasında yer alan Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul’da düzenlenen First Robotik Yarışması bölgesel ayağında şampiyon oldu.

7 YILDIR YARIŞMALARA KATILIYORLAR

Aralarında Kazakistan, İsviçre, Libya, Endonezya, Brezilya’nın da olduğu 49 takım arasından sıyrılan ‘İSTANBULLS 6064’ robot takımı birinci oldu. Dört öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan robot takımı 7 yıldır yarışmalara katılıyor.

DESTEK BEKLİYORLAR

150 bin liraya mal olan ve geri dönüşüm malzemelerinden de yararlanarak yaptıkları robotun yazılımı da öğrencilere ait. İstanbul’da aldıkları şampiyonlukla Amerika’nın Houston şehrinde düzenlenecek yarışmaya katılma hakkı kazanan öğrenciler destek bekliyor.

SPONSOR BULAMAZLARSA GİDEMEYECEKLER

Eğer öğrenciler, kısa süre içerisinde sponsor bularak gerekli işlemleri tamamlayamazsa 20- 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonaya katılamayacaklar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir