15 Temmuz’da şehit edilen Ömer Halisdemir’in bugün doğum günü! Sosyal medyada 15 Temmuz darbesi lanetlendi, Ömer Halisdemir anıldı…

featured

15 Temmuz’un seyrini değiştiren isimlerden biri  Şehit Astsubay Ömer Halisdemir oldu. Şehit Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldürdü ve darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol aldı.

Ömer Halisdemir’in ülkemize yaptıkları unutulmadı, doğum gününde sosyal medyada anıldı.

İşte o paylaşımlar:

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974’te Bor, Niğde’de doğmuş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara’da hayatını kaybetmiş Türk askeridir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbeci askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı. Kendisine vur emri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından verildi.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu’da okul sonralarında çobanlık yaptı.Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in aktardığı bilgiye göre, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan’da görev yapmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir