140 Journos, Ekrem İmamoğlu fonuyla yaptığı “Yine mi kader!” belgeselinde İBB’nin 4 maaşlı bürokratını oynattı

Türkiye'de muhalefet partilerinden aldığı reklam bütçeleri ile belgesel çeken ve yayınlayan 140 Journos kanalında yayınlanan ve İstanbul'un deprem sorununun ele alındığı "Yine mi Kader" belgeselinde komedi filminde rastlanmayacak karakterlere yer verildi.

featured

Türkiye’de muhalefet partilerinin ve terör-mafya odaklarının tanıtım belgesellerini hazırlayan 140 Journos, bugün yayınladığı “Yine mi kader!” belgeselinde yine ilginç tipleri konuşturdu.

İstanbul’un deprem hazırlıklarının ele alındığı belgeselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınırken, İBB Başkanı İmamoğlu göklere çıkartıldı.

 

KOMEDİ FİLMİ GİBİ

140 Journos’un belgeselinde yer alan isimler ise komedi filmini çağrıştırıyor. Yalan haberleriyle meşhur CHP’li Barış Yarkadaş, porno film yıldızlarını anımsatan bir maskeyi takan ‘sözde bürokrat’, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘4 maaşlı’ gözdesi Resul Emrah Şahan ve dini konularda görüş alınan Deist ilahiyatçı Talha Hakan Alp…

4 MAAŞLI BÜROKRAT

İBB Başkanı İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen Emrah Şahan’ın halihazırda 4 görevden maaş aldığı kamuoyunda çoktandır konuşuluyordu.

Şahan’ın “Biz İBB olarak gereken deprem önlemlerini alacağız ancak hükümet izin vermiyor” şeklindeki sözleri ise belgeselin İBB fonuyla çekildiğini kanıtlar niteliğinde.

DİN KONUSUNDA DEİST OLDUĞUNU AÇIKLAYAN İSMİ KONUŞTURDULAR

Geçtiğimiz sene Deist olduğunu açıklayan Talha Hakan Alp ise 140 Journos’un belgeselinde din ve kader konularıyla ilgili görüş belirtti.

Yeni Şafak gazetesinin eski yazarı ilahiyatçı Talha Hakan Alp “deist” olduğunu şu ifadelerle açıklamıştı:

“Gerek yakın çevrem gerek burada beni yakından takip edenler yaşadığım değişimin farkındadırlar. Değişimin boyutları hakkında fikir vermek için belirtmeliyim: Tanrı’ya inanıyorum ama onu tanımlayabilecek, hakkında O şöyledir, böyledir diyecek hiçbir kesin inanç ve fikrim yok. Din ve peygamber inancı hakkında da sorgulamalarım sürüyor. Oturtamadığım birçok şey var ama burada bunları konuşursam tartışmaya yol açar, ne burada ne şimdi bunu yapmak istemiyorum.

İnancımdaki değişime paralel olarak gerek dünya görüşümde gerek yaşam tarzımda da gözle görünür biçimde değişim yaşadım. Sadece inanç değil, başından beri inanç üzerine temellendirdiğim ahlak anlayışımı da sorguluyorum. Şimdi burada bunları burada açıklamamın sebebine geliyorum. Bana hoca gözüyle bakan arkadaşlar bunu bilirlerse onlar için de benim için de en doğrusu olur. Bunu yakın çevremde ifade ediyorum, buradan da ifade edeyim: ben hoca değilim, kendi çapında da olsa dinî bir kanaat önderi de değilim. Gerçek şifadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir