Dolar, Euro ve sterlin ne kadar? 14 Eylül Çarşamba dolar fiyatları…

Son haftalardaki dalgalı seyrini sürdüren dolar, Euro ve sterlin fiyatlarındaki anlık değişimler yakından takip ediliyor. Peki dolar bugün kaç TL oldu? 14 Eylül 2022'de 1 dolar kaç TL? İşte 14 Eylül 2022 dolar kuru...

featured

Kritik gelişmenin ardından yatırımcılar ve elinde doları olan vatandaşlar her gün ve gün içinde sık sık doların kaç lira olduğunu ve doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Milyonlarca yatırımcı ve kenarda doları olan vatandaş, dolardaki son dakika gelişmelerini araştırıyor. Her gün ‘Bugün dolar kaç lira? Dolar/TL bugün ne kadar?’ sorularının yanıtlarını araştırılıyor.

Dolar/TL’deki yatay seyir sürerken, milyonlarca yatırımcı ve kenarda doları olan vatandaşlar son dakika güncel gelişmeleri yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararına odaklanmış durumdaydı. Banka 75 baz puanlık faiz artırımına gitti. Bu durumda 24 senenin en sert faiz artışı yapılmış oldu.

Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasından sonra dün 18,2240 seviyelerinde işlem gördü. Cuma günü yatay bir seyir izleyen dolar/TL, dünü önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 18,2345 seviyesinden kapattı.

Sözcü’nün aktardığına göre; analistler, geçtiğimiz hafta önemli merkez bankalarının para politikasına ilişkin belirsizlikleri büyük oranda azalttığına dikkat çekti. Dolar endeksi Fed’in para politikasına ilişkin belirsizliklerin azalmasıyla 20 senenin zirvesinden gerilerken, dün öğle saatlerinde yüzde 1 düşüşle 107,8 seviyesinde oldu.

Avro/dolar paritesi ise dolar endeksindeki harekete paralel yüzde 1,5 değer kazanarak 17 Ağustos tarihinden bu güne en yüksek seviyeyi test etmesinden sonra 1,0190’da dengelendi.

Euro-dolar paritesi hafta içinde 0, 98 seviyesine kadar geirlerken, bu düşüşle birlikte Euro dolar karşısında 20 yılın ardından ilk kez bu seviyelere kadar geriledi.

DOLAR/TL 14 EYLÜL 2022 NE KADAR?

Dolar kuru şu anda alış fiyatı olarak 18,35 TL, satış fiyatı ise 18,41 TL lira seviyelerinde işlem görüyor.

trusd
USD
0.17%
32,37 TRY
treuro
EURO
-0.27%
34,97 TRY
trgbp
GBP
0.26%
41,03 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir