NBA’de bu gece oynanacak tüm maçlar oyuncuların boykot kararı nedeniyle ertelendi.

featured

NBA’de Milwaukee Bucks ile Orlando Magic arasında oynanacak gecenin ilk playoff maçı oynanmayacak. Bucks ısınmak için parkeye çıkmadı ve maçı boykot ettiği açıklandı. Magic tarafı maçı oynama yanlısı olsa da haberi aldıktan sonra tesisi terketti.

Gün içerisinde yarın Boston Celtics ile Toronto Raptors arasında oynanacak Doğu Konferansı playoff yarı final eşleşmesinin boykot edilebileceği konuşuluyordu. Ancak bugün oynanacak maçlar için bir boykot beklenmiyordu.

Son olarak üç gün önce siyah bir erkek birey olan Jacob Blake’in bir polis tarafından sırtından yedi kez vurulmasıyla Amerika’da tansiyon yeniden yükselmiş, halk protestolara başlamıştı. Blake’in yaşadığı polis şiddetinin Wisconsin eyaletinin  Kenosha kentinde yaşanması sebebiyle Bucks’ın bu konuda daha hassas davranmış olabileceği düşünülüyor. Zira Milwakuee de bir Wisconsin kenti.

Daha önce bir Bucks oyuncusu olan Sterling Brown da, iki sene önce haksız yere polis şiddetine maruz kalmıştı. Bu doğrultuda Milwaukee ekibi, yaşananları protesto ederek maça çıkmama kararı aldı. Bucks’ın seride Magic’e karşı 3-1’lik üstünlüğü bulunuyor.

Yaşanan gelişmelerin ışığında bu gece oynanacak Houston Rockets ile Oklahoma City Thunder arasında oynanacak Batı Konferansı playoff ilk turu 5. maçının da boykot edilmesi bekleniyor. Alınan ilk boykot kararının ardından ligdeki oyuncuların sosyal medya paylaşımları ile sürece destek verdiği görülüyor.

Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı LeBron James sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Artık bıktık. S****** böyle işi. Değişim istiyoruz” diyerek sürece destek verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir