İstanbul ve Ankara’da okullar tatil mi? 13 Ocak Perşembe günü hangi illerde okullar tatil?

Yurdun belirli bölgelerinde görülen kar nedeniyle bazı illerde okulların tatil edildiği açıklandı. Peki İstanbul ve Ankara'da da okullar tatil mi?

featured

İstanbul’da beklenen kar Edirne’den giriş yaptı. Yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar yağışının İstanbul’a da ulaşması bekleniyor. İstanbul için beklenen kar yağışıyla ilgili beklenen açıklama Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi.

METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şen, “Bugün Trakya da gece başlayan kar İstanbul’a sabah saatlerinden itibaren önce Avrupa yakası sonra Anadolu yakasında KKY ve KAR şeklinde olacak. Yarın öğlen KAR İstanbulu terk edecek doğuya kayacak. Sıcaklık 3 C” ifadelerini kullandı.

 

AKOM’DAN AÇIKLAMA

Beklenen kar öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 24 saat vardiya düzenine geçti. Tuzlama ve kurtarma araçları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır olacak.

AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü kentte alınan tedbirlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 4 bin kilometrelik ağımızda, 7 binin üzerinde personel ve 1500’ün üzerinde araç ve iş makinesiyle meteorolojik parametreleri takip ederek ekiplerimizi gereken yerlere yönlendireceğiz. Çekici kurtarıcılarımız, arterlerde ve kritik noktalarda bekleyecek. Kritik noktalara tuz kutularımızı yerleştirdik. Aynı zamanda uç noktalarda köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi. Evsiz vatandaşlarımız için tesislerimizi devreye soktuk.”

Trafikte kalanlar için mobil büfeler sevk edilecek. Sokak hayvanları için de şehrin farklı noktalarına mama bırakılacak, bakım ve tedavi hizmeti verilecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi’nin değerlendirmelerine göre; bölge genelinde hava sıcaklıklarının bugün itibariyle hissedilir derecede azalacağı bildirildi. Açıklamada, “İstanbul’da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.” denildi.

İstanbul’da karla karışık yağmur, perşembe günü ise yer yer kar yağışı bekleniyor. Ankara’da genellikle yağmur ve sağanak, perşembe günü ise hafif kar bekleniyor. Bugün (12 Ocak) bazı illerde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Peki İstanbul ve Ankara’da da okullar tatil mi?

İSTANBUL VE ANKARA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul ve Ankara tarafından okulların tatil olup olmadığına ilişkin açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde sayfamızda yer alacak.

DENİZLİ, KIRKLARELİ VE BİNGÖL’DE OKULLAR TATİL

Denizli’nin Çamçeşme ilçesinde kar nedeniyle okullar tatil edildi. Çameli Kaymakamlığı tarafından şu açıklama yapıldı: “İlçemizde mevcut olumsuz hava şartları insan sağlığı ve trafik güvenliği riskleri oluşturabileceğinden 12 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün süreyle, yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimle eğitim öğretime devam edilmesine, engelli ve hamile personellerin idari izinli sayılmasına Kaymakamlığımızca karar verilmiştir”

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde kar nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edilirken Bingöl’ün Karlıova ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Ayrıca Çanakkale’de il genelinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

TUNCELİ’DE PERŞEMBE GÜNÜ OKULLAR TATİL

Tunceli’nin Hozat, Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. Bu ilçelerde görev yapan engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacak. Devam eden kar yağışı nedeniyle, il genelinde 174 köy yolu da ulaşıma kapandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir