Türk lirasını klozete atan Mika Can Raun serbest bırakıldı! Savunması pes dedirtti

100 liralık banknotu klozete attığı anları videoya çektiği için gözaltına alınan Mika Can Raun, sevk edildiği hakimlikçe hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İfadesinde Mika Can, "Benim zaten kendimle bile dalga geçtiğim mizah şeklim vardır. 100 TL'lik banknotu klozete atmadım. Sifonu çektiğim yönünde bir algı oluşmuş ise de hemen arkasından çektiğim video ile böyle bir durum olmadığını söyledim." dedi.

featured

Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada Türk lirasına hakaret suçu işlediği belirlenen Mika Can Raun‘a yönelik çalışma yaptı.

GÖZALTINA ALINDI

100 liralık banknotu klozete attığı anları videoya kaydederek sosyal medyada paylaşan ve bu yolla Türk lirasına hakaret suçu işlediği belirlenen M.C.K., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

https://twitter.com/IstanbulDuysun/status/1584492470553161729?s=20&t=pnX0xzFE8Tw-Ui5IZvnJbg

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, Türk Ceza Kanunu’nun “devletin egemenlik alametlerini aşağılamak” suçundan adliyeye sevk edildi. Şüpheli, savcılıktaki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, M.C.K. hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mika Can Raun hakimlikteki ifadesinde, “Benim zaten kendimle bile dalga geçtiğim mizah şeklim vardır. Ben sorduğunuz 100 TL’lik banknotu klozete atmadım. Sifonu çektiğim yönünde bir algı oluşmuş ise de hemen arkasından çektiğim video ile böyle bir durum olmadığını söyledim. Ben Türkiye Cumhuriyetine yönelik herhangi bir saygısızlık veya suç işleme kastıyla hareket etmedim. Atatürk’e veya milli değerlerimize yönelik hakaret etme gibi bir kastım olamaz. Zaten olmadığını da video çekerek anlattım. Bu olay tamamen yalan haber başlıklarıyla bu hale getirildi” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir