Mey içki zammı sonrası sosyal medya isyanda: ‘Zorla balici yapacaksınız insanı ya’

Mey|Diageo grubu alkollü içkilere zam geldi. Zamlı fiyatları Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar paylaştı. 1 Ekim 2022’den itibaren gelen Mey içki zammı sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, ‘’Zorla balici yapacaksınız insanı ya.’’ diyerek isyan etti.

featured

Mey|Diageo grubu alkollü içkilere zam geldi. 70’lik Yeni Rakı 1937, 359 TL oldu.

Yüksek vergilerle fahiş fiyatlara satılan alkollü içkilere bir zam daha geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Mey|Diageo grubu içkilerin 1 Ekim 2022’den itibaren geçerli zamlı fiyat listesini sosyal medya hesabından paylaştı. Listeye göre 70’lik Yeni Rakı 1937’nin fiyatı 359 TL’ye yükseldi.

Rakı, viski, votka, cin ve likörlerin zamlı fiyatları şöyle:

Sosyal medyada Mey içki zammına tepki gösterildi. Bazı kullanıcılar, ‘’Zorla balici yapacaksınız insanı ya.’’, ‘’Ondan sonra neden uyuşturucu kullanıyor insanlar’’ şeklinde yorum yaptı.

İşte o yorumlardan bazıları:

35lik 209 tl olmuş, ya 2015te öğrenci halimizle haftada bir içerdik.

ben alkolü bıraktıktan sonra insanlıktan önce mars gezegenine ulaşmış olan fiyatlardır. gin ne olmuş lan öyle?!

ooo diyanet bütçesinde artış yapılacak demek ki.

ondan sonra neden uyuşturucu kullanıyor insanlar, annesini, hanımını doğruyor… gerisi tartışılabilir ancak bu kötü alışkanlığa bulaşan insanlar için alkol maalesef zorunludur. düşünüldüğünde uyuşturucudan da daha masumdur. bu fiyatı belirleyen herkes bunu düşünmelidir.

bırak tr de pahalı olmayı almanya için neredeyse iki katı ücrete erişmiş fiyatlar.

2021 aralık ayında 219 tl olan dimple 509 tl olmuş. emeği geçen herkesin gözlerinden ve ellerinden öperim.

35’lk rakı 220 tl mi yazıyor yoksa benim gözlerim mi bozuldu? bu nedir ya? 2 arkadaş ya da sevgili bir cumartesi akşamı evinde 2 kadeh içmek istese 35’lik yetmez. hadi yetti diyelim masaya meyve koy, yemek yap, yanına da bir kaç meze hazırladın mı tuttu sana en az 500 lira. evinde bile içemiyorsun bak dışarıda içme konusuna girmiyorum. ayıp artık ayıp.

iki gün önce jw green’i 935 liraya aldım, 1.050 lira olmuş. tüketmeyene bu zamlar hoş gelebilir ancak bunun bir ihtiyaç olduğunu unutmasınlar.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir