KYK faizlerin silinmesi ile ilgili flaş açıklama! KYK kredi borcu faizleri silinecek mi?

KYK kredi borcu geri ödemeleri ile ilgili açıklama geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Konunun yasalaşması için gözler Meclis'in açılacağı tarihe çevrilmişti. 1 Ekim'de Meclis'te yeni yasama yılının başlamasından sonra "KYK borçları silindi mi?" sorusunun cevabı merak edilmeye başlandı. Peki, KYK kredi borcu faizleri ne zaman silinecek?

featured

e-devlet KYK borç sorgulama işlemleri üzerinden KYK öğrenim kredisi borçlarını sorgulayan öğrenciler ne kadar geri ödeme yapacaklarını öğrenmişti. Geri ödeme tutarlarıyla ilgili yapılan paylaşımlara Bakan Kasapoğlu açıklık getirmişti. Geçtiğimiz günlerde ödemelere ilişkin alınan kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu.

KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “kredi geri ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılacak, yani ana para ödenecek” dedi.

Böylelikle öğrencilerin sadece aldıkları kredi miktarlarında yer alan ana parayı ödeyecekleri kesinleşmiş oldu.

Kararın uygulamaya alınması için gözler Meclis’in açılacağı tarihe çevrilmişti. 1 Ekim’de Meclis’in açılmasının ardından konunun gündeme alınması ve karar imzalandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanması beklenecek.

BAKAN KASAPOĞLU DA KYK KREDİ BORCU AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da “354 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Eski adı TEFE… Bir faiz uygulaması değil öncelikle bunun altını çizmemiz lazım. Kanunda olan enflasyon bazlı bir süreç. Biz gençlerimizi hiç mağdur etmedik. Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak.” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir