1 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili Van Valiliği’nden açıklama

Dün Van’da yaşanan ve bir düzensiz göçmenin hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili valilikten açıklama geldi. ‘’Dur’’ ihtarına uymayan aracın lastiklerine açılan ateş sonucu 1 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

featured

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şüpheli aracın dur ihtarına uymamasının ardından meydana gelen kovalamaca sonrası aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu kaydedildi. Yaşanan olayda bir göçmenin yaşamını yitirdiği ve 12 düzensiz göçmenin hafif yaralandığı kaydedildi.

ARACI JANDARMA’NIN ÜZERİNE SÜRDÜ, LASTİKLERE ATEŞ AÇILDI

03.07. 2022 saat 16.00 sıralarında Saray İlçesi Koçbaşı-Turan Mahalleleri istikametinden Karahisar Mahallesine seyir halindeki şüpheli araç, ‘dur’ ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü aracın durdurulabilmesi amacıyla, aracın lastiklerine ateş açılmıştır.

40 DÜZENSİZ GÖÇMEN

Lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir.

1 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETTİ

Meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan Göçmen kaçakçısı ve aracın şöförüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir.

Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir